Hírek

Az Éneklő fiatalok a Wiener Fest Wochen színpadán

Három előadásban hallható az Éneklő fiatalok a bécsi fesztivál alatt. Szerzőtársak: Böröcz Judit és Pálinkás Bence György. Koreográfia: Vadas Zsófia Tamara. Énekesek: Bozi Benjámin, Fehérváry Péter, Juhász György, Jurin Maxim, Mezei Katalin és Sokhegyi Eszter.

Helyszín, időpont: Schauspielhaus Wien, 2023. június 1. (csütörtök), június 2. (péntek), június 3. (szombat), 20:30.

A Wiener Fest Wochen ideje alatt szerzőtársaimmal idegenvezetést és workshopot is tartunk. További részletek rövidesen.

In memoriam Wilheim András

A CentriFUGA által szervezett koncerten Wilheim Andrásra emlékeznek volt tanítványai, kollégái, barátai. Az eseményre írt, Landini című darabomat Fajd-Kerner Mária (piccolo), Tornyai Péter (brácsa) és Zétényi Tamás (cselló) játsszák.

Helyszín, időpont: FUGA Budapest Építészeti Központ, Budapest, 2023. január 21. (szombat), 18:00.

Berzsenyi Tasmániában

Dominic Flynn zeneszerző meghívására, a hobart-i Line Tracing koncertsorozat részeként szólal meg my heart is not here – kékellő halmok című, szóló szaxofonra komponált darabom Thomas McKay előadásában. Műsoron Michael Finnissy, Dominic Flynn, Hellgart Mahler és Toru Takemitsu művei is.

Helyszín, időpont: Peacock Theatre, Salamanca Arts Centre, Hobart, Tasmania, Australia, 2022. december 9. (péntek), 20.00 (9.00 UTC)

Énekelő fiatalok – Őszi előadások

Az Éneklő fiatalok a Fast Forward Festival 2022 meghívására Drezdába utazik és kétszer kerül színpadra (elsőként mint a fesztivál nyitóprogramja!), majd két héttel később Budapesten is újranézhető a Trafóban.

Helyszínek, időpontok: 1. Staatsschauspiel, Kleines Haus, Dresden, 2022. november 10. (csütörtök), 18.00, 2. Staatsschauspiel, Kleines Haus, Dresden, 2022. november 11. (péntek), 18.30, 3. Trafó Kortárs Művészetek Háza, Budapest, 2022. november 24. (csütörtök), 20.00.

A Red Note Ensemble meghívásában az aberdeen-i Sound Festival-on

A Nosiy Nights koncertsorozat aberdeen-i programján ősbemutatóként szólal meg Her Absence will not Alter me – An Air upon a Ground című darabom. Előadók: Fiona Winning (brácsa), Iain Crawford (nagybőgő), Tom Hunter (vibrafon), vezényel: John Harris.

Helyszín, időpont: The Anatomy Rooms, Aberdeen, 2022. október 26. (szerda), 21.00

A Hermina Alkotócsoport zeneszerzőinek koncertje a Határtalan Design kiállítás keretében

Bali János, Horváth Balázs, Megyeri Krisztina és Sándor László darabjai mellett az Uncompetitive Flowers című darabom ősbemutatója hangzik el Bán Máté (altfuvola) és Zétényi Tamás (cselló) előadásában.

Helyszín, időpont: Kiscelli Múzeum, Budapest, 2022. október 16. (vasárnap), 16:30.

A P.O.N.S. Együttes bemutatkozó koncertje

Elhangzik 5 Sad Ayres from South of England című darabom Lachegyi Róza (barokk hegedű) és Pétery Dóra (csembaló) előadásában, Bali János, J-F Rebel, Dukay Barnabás, J. B. de Boismortier és E. J. de la Guerre darabjainak társaságában.

Helyszín, időpont: Bartók Béla Unitárius Egyházközség, Budapest, 2022. szeptember 8. (csütörtök), 17:00.

Befejezetlen Contrapunctus

Tizenhárom, a CentriFUGA Kortárszenei Műhelyhez kapcsolódó zeneszerző Bach-reflexiói a Fúga művészete befejeztlen zárófúgája alapján. „Azt, hogy a CentriFUGA Kortárs Zenei műhely alkotói a FÚGA/FUGA folytatását (ha egyáltalán lehet) hogyan képzelik, meghallgathatjuk a koncerten….” (részlet az esemény Facebook-os ajánlójából). 

Dawn Chorus on Some of Bach’s Omitted Notes című művem ősbemutatóként hangzik el, Bán Annamária (fuvola), Sándor László (hegedű), Tornyai Péter (brácsa), Agárdi Eszter (cselló) és Németh András (zongora) előadásában.

Helyszín, időpont: FUGA Budapest Építészeti Központ, Budapest, 2022. június 19. (vasárnap), 17:00.

Éneklő fiatalok – második előadás

Helyszín, időpont: Trafó Kortárs Művészetek Háza, Budapest, 2022. február 15. (kedd), 20:00.

Tandori-dalok

Régebbi, újabb és legújabb Tandori-dalok Rajk Judit, Borbély László, Szalai András és Rácz József előadásában. Zeneszerzők: Horváth Bálint, Jeney Zoltán, Kedves Csanád, Kurtág György, Serei Zsolt, Szigeti Máté és Tornyai Péter.

Helyszín, időpont: FUGA Budapest Építészeti Központ, Budapest, 2022. január 9. (vasárnap), 17:00.

A Highlanders’ Companion új változata

Két hónappal a bemutatója után új. kibővített változatban hangzik el a Highlanders’ Companion for Tuneful Life Events című darabom, ezúttal Bali János, Bolcsó Bálint, Roderick Hill, Hofbauer Virág, Megyeri Krisztina, Monostori Gábor és Páljános Anna előadásában. Az esemény a Hermina Alkotócsoport minikoncert-sorozatának első része. További koncertek a Hang a Határtalanban (Átlátszó Hang a Határtalan Design kiállításon) sorozatban: november 21-én és november 27-én a Kiscelli Múzeumban.

Helyszín, időpont: Kiscelli Múzeum, Budapest, 2021. október 24. (vasárnap), 17:00.

Éneklő fiatalok

Az idei év legnagyobb méretű munkája, a Böröcz Judittal és Pálinkás Bencével közösen alkotott, Éneklő fiatalok című kórusszínházi munka premierjének a Trafó és a Liberty Fesztivál (Görög befogadás – migrációs történetek tegnap és ma) adott otthont 2021. augusztus 23-án.

Író, rendező: Böröcz Judit, Pálinkás Bence György, Szigeti Máté
Zene: Szigeti Máté
Karvezető: Fehérváry Péter
Koreográfus: Vadas Zsófia Tamara
Énekesek: Bozi Benjamin, Fehérváry Péter, Jurin Maxim, Mezei Katalin, Sokhegyi Eszter, Szilvay Máté

Fénytechnikus: Szabon Balázs
Videó: Ember Sári
Fotó: Ember Sári, Pék Dániel

Produkció: Trafó Kortárs Művészetek Háza

Támogatók: Budapest Főváros Önkormányzata, Staféta, Nemzeti Kulturális Alap, FÜGE Produkció, Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház

A produkció a Budapest Főváros Önkormányzata által meghirdetett Staféta program keretében valósult meg.

A produkció a Liberty nemzetközi együttműködés keretében az Európai Unió Kreatív Európa Programjának támogatásával jött létre.

A színház honlapján közreadott programleírás:

„Makrisz Agamemnon Éneklő fiatalok című szobrát a Népstadion díszútján állították fel, és a rendszerváltáskor sem mozdították el, ma újra látható a Puskás Aréna mellett. A kétszeres életnagyságú alumínium alakokhoz hét évtizede képzelhetünk el újabb és újabb agitatív dalokat.

Mit énekeltek az ötvenes években és mit énekelnek ma? Mit üzen a hatalom a megrendelt és köztereken elhelyezett alkotásokkal? Mely művészekkel, előadókkal vállal közösséget rendezvényei színpadjain? Miről énekelnek a rendszerek kegyeltjei? Velük énekelünk?

A Népstadion (1953) az első ötéves terv, a Puskás Aréna (2019) a Nemzeti Együttműködés Rendszerének szimbolikus épülete, közpénzből készültek, az első a népnek, a második a nemzetnek címezve. A két szó szinonimának tűnik, de az ötvenes évek és a 2010-es évek szóhasználata más-más ‘mi’-értelmezést takar. Az Éneklő fiatalok 1945 és 1956 közötti mozgalmi- és tömegdalok, valamint 2010 utáni pop-, rock- és folk számok szövegeit és zenei stílusjegyeit elemezve a zenék társadalmi, politikai, kulturális kontextusát kirajzoló nyilvános szövegeken keresztül vizsgálja a két fogalmat, valamint a nép, a nemzet és a hatalom viszonyát.

Makrisz három fiatalja megduplázódva alkot kórust a színpadon: a hatalom támogatta populáris zene visszatérő témái, kifejezései és kontextusteremtő dokumentum-kommentárok összeéneklésével kérdeznek rá arra, hogy milyen véleményeket, attitűdöket teszünk belsővé ismert slágereken keresztül, amelyek gyakran fiatal korunktól kísérnek minket, és amelyeket sokszor reflexió nélkül énekelgetünk.”

Highlanders’ Companion for Tuneful Life Events

Augusztus 15-én Felsőörsön, a Garten Fesztivál keretében hangzott el Highlanders’ Companion for Tuneful Life Events című darabom kifejezetten az alkalomra írt változata (Lament for the Death of a Favourite White Rabbit) a BIO (Budapest Improvisers Orchestra) tagjainak és barátainak előadásában.

5 Sad Ayres from South of England

2021. május 24-én, a Nagy Bálint tiszteletére rendezett, több, mint 8 órás élő koncertközvetítés első órájában hangzott el a Thomas Campion-dalok alapján írt, 5 Sad Ayres from South of England című darabom ősbemutatója Rácz József és Pétery Dóra előadásában.

…senza basso – sulla natura della rimembranza

Eredetileg barokk fuvolára írt szóló művemet Csepregi Hajnalka adta elő fuvolán, 2021. március 9-én, a Fiatal Zeneszerzők III. Szegedi Fesztiváljának második koncertjén.

Szonáták és interlúdiumok

A Gambaszonáták ciklus várva-várt első, teljes, eredeti hangszerelésben történő előadása egy Szonáták és interlúdiumok című koncerten valósul meg, ahol a sorozat egyes darabjait Balogh Máté, Horváth Bálint, Kedves Csanád, Szécsi Lőrinc és Tornyai Péter hasonló hangszeregyüttesre komponált művei övezik.  Kallai Nóra, Nagy Réka és Regős Júlia játszanak gambákon.

Helyszín, időpont: FUGA Budapesti Építészeti Központ, 2020. október 18. (vasárnap), 18:00.

Nagy viszontlátások pillanatai

A hosszas elzárkózás után két premierrel térek vissza a koncertéletbe: a 2016-os Heat és a legfrisebb, St. Kilda Variations című trióm is ősbemutatóként hangzik el. Előadók: Horváth Béla (oboa), Klenyán Csaba (klarinét, basszusklarinét), Németh András (zongora) és Tóth Ramóna (fagott). A koncerten továbbá elhangoznak pályatársaim, Kedves Csanád és Matkó Tamás darabja is.

További részletek: https://bmc.hu/programok/talalkozasok-kedves-csanad-matko-tamas-es-szigeti-mate-szerzoi-estje

Helyszín, időpont: BMC Könyvtár, Budapest, 2020. szeptember 19. (szombat), 19:00.

Fordulatok 2020. márciusában

A jelenlegi vírushelyzet miatt a mostani időszakra időzített bemutatóim elmaradnak, illetve későbbre, egyelőre nem tisztázható dátumokra halasztódnak. Remélhetőleg hamarosan izgalmas hírekkel jelentkezem, többek közt a hegedűre és csembalóra komponált 5 Sad Ayres from South of England, és az oboára, klarinétra/basszusklarinétra és zongorára írt, St. Kilda Variations című műveimmel kapcsolatban. Vigyázzanak magukra!

Canciones excéntricas de nuevo

Az év méltó zárásaként Békefi Edina, Jőrös-Brassói Andrea, Tatai Nóra és Szabó Ferenc János ismét nekirugaszkodnak az őket nagy feladatok elé állító, három énekesre és zongorára írt, Canciones excéntricas című művem előadásának.

Helyszín, időpont: Liszt Ferenc Zeneakadémia, Solti Kamaraterem, 2019. december 19. (csütörtök), 19:00.

Wilheim 70

Wilheim Andrást, zenész létem egyik legmeghatározóbb alakját köszöntjük 70. születésnapján. Elude című, eredetileg a 2016-os Erik Satie-évfordulóra írt darabomat Bán Máté (fuvola), Klenyán Csaba (kalrinét), Tornyai Péter (brácsa) és Zétényi Tamás (cselló) játsszák.

Helyszín, időpont: FUGA Budapesti Építészeti Központ, 2019. december 2. (hétfő), 18:00.

Paralell kánonok – a CentriFUGA zeneszerzői és előadói Erdélyben turnéznak

L’homme armé-utóhangok, Francisco de Peñalosa egy miserészlete alapján komponált darabom három alkalommal hangzik el Erdély különböző koncerttermeiben. Továbbá Johannes Ockeghem, Balogh Máté, Horváth Balázs, Kedves Csanád, Szőcs Márton Géza és Tornyai Péter darabjai is elhangzanak Szalai András (cimbalom), Horváth Bálint (zongora), Szőcs Márton Géza (hegedű), Tornyai Péter (brácsa) és Zétényi Tamás előadásában, Kedves Csanád vezényletével.

Helyszínek és időpontok:
1. Szent István Terem, Székelyudvarhely, 2019. november 3. (vasárnap), 19:00.
2. Csíki Mozi, Csíkszereda. 2019. november 4. (hétfő), 19:00.
3. Kultúrpalota, Kisterem, Marosvásárhely, 2019. november 5. (kedd), 19:00.

FUGA 10

A kortárs művészet képviselői nagy számban gyűlnek össze, hogy műveikkel a FUGA Budapesti Építészeti Központ fennállásának 10. évfordulóját ünnepeljék.

Helyszín, időpont: FUGA Budapesti Építészeti Központ, 2019. október 6. (vasárnap), 18:00.

Canciones excéntricas

Az Ávilai Szent Teréz versére, három női hangra és zongorára írt művem két ízben hangzik el szeptemberben. Ősbemutatójára Pécsett, második előadására Budapesten kerül sor. Előadók: Békefi Edina, Brassói-Jőrös Andra, Tatai Nóra – ének, Szabó Ferenc János – zongora.

Helyszínek, időpontok:
1. Művészetek és Irodalom Háza, Pécs, 2019. szeptember 17. (kedd), 18:00.
2. Bartók Emlékház, Budapest, 2019. szeptember 19. (csütörtök), 18:00.

Keleti vonalak

A Keleti vonalak a Hermina Alkotócsoport Átjáró című kiállítására készült, Peternák Annával való közös munkánk végeredményeképp. A darab hat furulyán hangzik el a megnyitó koncerten. Előadják: Bali János, Bánfi Balázs, Kaposi Júlia, Szigeti Máté és Valóczki-Bánfi Éva. A darabról készült videófelvétel megtekinthető a kiállítás részeként, október 4-ig, hétköznaponként 10 és 18 óra között.

Helyszín, időpont: Magyar Képzőművészeti Egyetem, Barcsay terem, Budapest, 2019. szeptember 10. (kedd), 18:00.

Szegedi bemutató

Szegeden tanuló zenészek adtak új ízelőt a Gambaszonátákból a Fiatal Zeneszerzők II. Szegedi Fesztiválján. Március 13-án a Segunda sonata vonóstrió-változata hangzott el Tulipán Kleopátra, Kálmán Gergely és Károlyi Dóra előadásában.

Gamelán hangszerek más kontextusban

A centriFUGA Kortárszenei Műhelyhez kötődő szerzők darabjai hallhatók a Surya Kencana A gamelán zenekar tagjainak előadásában. A tradicionális indonéz hangszerekhez elektronika, zongora és ütőhangszerek is társulnak. A koncert részeként hangzik el Gyarmati idők – 19 nyugat-jávai kissziget című darabom is, amelyben az együttes tagjai mellett Nevelő János, Dzsanda Vitalij, Térfy András és magam is közreműködünk.

Helyszín, időpont: FUGA Budapesti Építészeti Központ, Budapest, 2019. január 13. (vasárnap), 19:00.

A koncert az Átlátszó Hang fesztivál része.

Das Wohltemperierte Streichquartett

A Classicus Quartet nagyszabású, 16 eseményből álló koncertsorozata a vonósnégyes-irodalom sajátos keresztmetszetét kínálja: valamennyi program a tizenkétfokú skála egy bizonyos hangja köré épül. Az ennek alapján szerveződő 12 koncert 4 intermezzo-koncerttel egészül ki. Second Movement (Beethoven) című művem, amely egyben a Late Quartet című darabom második tétele is, a „C” alaphangra épülő darabok közt (Mozart, Schubert és Sosztakovics) kap helyet.

Helyszín, időpont: BMC Nagyterem, Budapest, 2018. április 28. (szombat), 18:00

Részletek a Classicus Ensemble honlapján.


A Szalai-cimbalom

Vonzó válogatás a kortárs cimbalom-irodalom legfrissebb darabjaiból. Balogh Máté, Csapó Gyula, Kedves Csanád, Matkó Tamás, Sáry László, Serei Zsolt és Tornyai Péter szerzeményei mellett műsoron a Szalai Andrásnak ajánlott, Nuevas diferencias sobre el canto ‘Con qué la lavaré’ című új művem is.

Helyszín, időpont: FUGA Budapesti Építészeti Központ, Budapest, 2018. március 25. (vasárnap), 18:00
Részletes műsor itt.

szalai-andras-original-99540

Új magyar ének a kultúra magasságairól és mélységeiről

Neobarokk kantáta Balog Zoltán, a XIX. Karcagi Birkafőző Fesztiválon elhangzott megnyitóbeszéde alapján. A darab egy héten belül két helyszínen is hallható lesz. Előadják: Murányi Márta és Szathmáry Judit – ének, Haraszti Dóra – furulya, Balázs Rudolf – hegedű, Nagy Réka – viola da gamba, illetve jómagam csembalón, de csak a második eseményen.

Helyszínek és időpontok:
Nyilvános főpróba: Gólya, Budapest, 2017. szeptember 18. (hétfő), 18:00.
Ősbemutató: Bálint Sándor Művelődési Ház, Szeged, 2017. szeptember 20. (szerda), 19:00.


Sör és experimentális zene

Ritka alkalom italok és kortárs zene együttes élvezetére egy helyi kocsmában: az Out-Take Ensemble nevet viselő együttesünk bemutatkozó koncertje. Műsoron Laurence Crane, Christian Wolff, Millie Aldridge, Christian Drew, valamint két darab tőlem: az Elude és az In the Lovers’ Orchard.

Helyszín, időpont: Talking Heads, Southampton, 2017. március 6. (hétfő), 20:00-21:30.

Bozzini Quartet

A kanadai vonósnégyes több európai koncertjét is alkalmam nyílik meghallgatni. Csapó Gyula Déjà? Kojâ? magyarországi bemutatója után Aberdeen-ben látom viszont a zenészeket, ahol egy workshop keretén belül bemutatják Late Quartet című művemet is. A darab, amelyen 2014 nyarától mostanáig dolgoztam, méltó összegzése az elmúlt négy évben végzett, a zenei kölcsönanyagokhoz kötődő vizsgálódásaimnak.

Helyszín, időpont: The Anatomy Rooms, Aberdeen, 2016. október 29. (szombat), 10:00-17:00.
A vonósnégyes honlapja további koncertek részleteivel: http://www.quatuorbozzini.ca/en/concerts/2016/

Fiatal szegedi zeneszerzők

11, Szegedhez kötődő szerzővel egy műsoron szerepelek Mylied című zongoradarabommal, amelyet Klebniczki György mutat be.

Helyszín, időpont: Bálint Sándor Művelődési Ház, Szeged, 2016. október 11. (kedd), 19:00.

Megint Liederbuch

Alig egy évvel a bemutató után, ismét koncerten a Liederbuch című darabom, ezúttal teljesen más csapattal és helyszínnel. A program vonzó dolgokat ígér, reneszánsz daloktól elektronikus improvizációig. A darabomban közreműködik Kanyó Dávid altfuvolán, Fazekas Ábel basszusklarinéton, Móri Beáta cimbalmon és Sági Zsolt gitáron.

Helyszín, időpont: PostArt, Budaörs, 2016. június 4. (szombat), 19:30.

Koncertplakat Budaors


Satie-szülinap Edinburgh-ban

Elude című, 4 dallamhangszerre írt darabomat az Ensemble Dissous játsza sok más Satie-t köszöntő új miniatür mellett.

Helyszín, időpont: Edinburgh Central Library, 2016. május 17. (kedd), 18:30.

További információk ezen a linken.


Összefoglaló az elmúlt 12 hónapról

Miután épp egy éve nem frissítettem a Hírek menüpontot, programajánló helyett egy beszámolót vagyok kénytelen írni az elmúlt év eseményeiről.

2015. június 21.-én Csapó Gyulát köszöntöttük a Fugában. (Részletek) Liederbuch című darabomat speciálisan erre az eseményre írtam.

Pár nappal később, június 24.-én, Kirkwallban (Orkney-szigetek) hangzott el La cinquiéme chanson de Jaufré Rudel című kamaraművem, a St. Magnus Fesztivál zeneszerzés kurzusának zárókoncertjén. (Részletek)

És miután hazaértem Skóciából, Håkon Stene norvég ütőhangszeres még eljátszotta Niemandsland című, vibrafonra és talált tárgyakra komponált szólóművemet is a southampton-i Turner Sims koncertteremben, egy workshop keretében, más zeneszerzés doktoranduszok művei mellett. A workshopok sorát a Plus Minus együttes tagjai zárták idén, akik november 2.-án eljátszották In the Lovers’ Orchard című friss kompzíciómat. A 3-6 tetszőlegesen választott dallamhangszerre és zongorára írt mű ezúttal klarinéton, hegedűn, elektromos gitáron és zongorán szólalt meg.

WP_20150621_10_06_56_Pro

Remembrance Day – hétvégi események

November 15.-én és 16.-án koncertek, beszélgetések, nyilvános próbák és egy zeneszerzés műhely szerveződik Michael Finnissy Remembrance Day című művének az Egyesült Királyság beli bemutatója köré. A programsorozat részeként elhangzik Place me on Sunium’s marbled steep című, négy énekes szólistára írt művem is, az Exaudi együttes eőadásában.

A nyilvános workshop helyszíne és időpontja: Turner Sims Concert Hall, Southampton, 2014. november 15. (szombat) 10:00-12:00.

A hétvégi részletes program pedig itt.

Koranyári történések

A Sonatensatz ismét hallható lesz Pesten. A koncertműsorral Serei Zsoltot köszöntjük 60. születésnapján, Balogh Máté, Dargay Marcell, Kedves Csanád, Klenyán Csaba, Matkó Tamás, Sándor László, Serei Zsolt, Tornyai Péter és Zarándy Ákos darabjaival. A művemet ezúttal Surján Péter, Tornyai Péter és Zétényi Tamás játsszák.

Helyszín, időpont: FUGA Budapesti Építészeti Központ, 2012. június 21. (szombat), 20:00

Nap. Futás – A G.A.M.E és a MaCaDam koncertje Brüsszelben

Egy esemény, amit nagyon várok. Nap. Futás című (számomra fontos) darabom bemutatója Brüsszelben lesz, egy műsoron Alex Glyde-Bates és Ben Jameson bemutatóival.

Helyszín, időpont: Q-O2 workspace for experimental music and sound art, Brüsszel, 2014. március 11. (kedd) 20:30.

Részletek

Durations/Responses

Darabok arról, hogy mi is a tartam. Középpontban egy 61′-es Feldman darab, a Durations III.

Helyszín, időpont: Turner Sims Concert Hall, Southampton, 2013. november 8. (péntek) 13:00.

Részletek

Viđ Djúpiđ Fesztivál – Ísafjörđur, Izland

Egy már lezajlott, de igen jelentős esemény: a The DeClassified (infó) tagjai mutatták be a számukra írt klarinétkvintettemet (Topographical Poetry) az izlandi fesztivál egyik koncertjén. Megszólalt ezen kívül két másik ősbemutató is, Ellis Ludwig-Leone és Árni Freyr Gunarsson zeneszerzők művei. Darabom felvétele rövidesen elérhető lesz a Zeneművek menüpont alatt.

Helyszín, időpont: Ísafjörđur, 2012. június 18.-24.

A fesztivál honlapja

„…infini sans quantité…”

Koncert a debreceni kollégáim közreműködésével

Helyszín, időpont: Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakközépiskola, Debrecen, Vár utca 1., 2012. május 17. (csütörtök) 18:00.

A 2006-ban írt művemet Szilágyi Valériával játszom. A koncerten emellett debreceni zenész kollégáim lépnek fel.


A THReNSeMBle Debrecenben!

Gryllus Samu, Szigeti Máté, Tornyai Péter, Karlheinz Stockhausen, Franco Donatoni művei, a végén Soundpainting.

Helyszín, időpont: Debreceni Egyetem, Zeneművészeti Kar, Liszt Terem, 2012. február 28. (kedd) 19:00.

A 2010-es bemutató óta először hangzik el THReNSeMBle Piece c. darabom.


A Trio Inception koncertje

Balogh Máté, Cser Ádám, Fekete Gyula, Kedves Csanád, Ott Rezső, Szigeti Máté és Tornyai Péter triói kürtre, csellóra és zongorára

Helyszín, időpont: FUGA Budapesti Építészeti Központ, 2012. február 26. (vasárnap), 18:00

A koncerten újból hallható lesz Trio (5) című darabom, amelyet a 2011-es szombathelyi Bartók Fesztivál keretében mutattak be.
A teljes műsor megtekinthető itt.


Kodály Zoltán zenei alkotói ösztöndíjasok beszámoló koncertje

Dargay Marcell, Gryllus Samu, Kedves Csanád, Maróti Emese, Matkó Tamás, Szigeti Máté darabjai valamint zenetudományi témájú előadások

Helyszín, időpont: MTA Zenetudományi Intézet Bartók terme, 2012. február 4. (vasárnap), 18:00

Műsoron Sonatensatz című vonóstrióm ősbemutatója.

Kortársaink – 2011

Kodály Zoltán- és Fischer Annie-ösztöndíjasok koncertje:
Dargay Marcell, Kedves Csanád, Matkó Tamás és Szigeti Máté darabjai

Helyszín, időpont: FUGA Budapesti Építészeti Központ, 2011. november 27.  (vasárnap), 18:00

A koncerten első ízben hangzik el Fall című, szólóklarinétra írt darabom.

Duo Harpverk at Café Rosenberg

Katie Buckley (hárfa) és Frank Aarnink (ütőhangszerek) koncertje.
Műsoruk részeként megszólal a for Duo Harpverk c. darabom is.

Helyszín, időpont: Café Rosenberg, Reykjavík, 2011. november 2. (szerda), 21:00

Az együttes honlapja

A Red Note Ensemble meghívásában az aberdeen-i Sound Festival-on

A Nosiy Nights koncertsorozat aberdeen-i programján ősbemutatóként szólal meg Her Absence will not Alter me – An Air upon a Ground című darabom. Előadók: Fiona Winning (brácsa), Iain Crawford (nagybőgő), Tom Hunter (vibrafon), vezényel: John Harris.

Helyszín, időpont: The Anatomy Rooms, Aberdeen, 2022. október 26. (szerda), 21.00

A Hermina Alkotócsoport zeneszerzőinek koncertje a Határtalan Design kiállítás keretében

Bali János, Horváth Balázs, Megyeri Krisztina és Sándor László darabjai mellett az Uncompetitive Flowers című darabom ősbemutatója hangzik el Bán Máté (altfuvola) és Zétényi Tamás (cselló) előadásában.

Helyszín, időpont: Kiscelli Múzeum, Budapest, 2022. október 16. (vasárnap), 16:30.

A P.O.N.S. Együttes bemutatkozó koncertje

Elhangzik 5 Sad Ayres from South of England című darabom Lachegyi Róza (barokk hegedű) és Pétery Dóra (csembaló) előadásában, Bali János, J-F Rebel, Dukay Barnabás, J. B. de Boismortier és E. J. de la Guerre darabjainak társaságában.

Helyszín, időpont: Bartók Béla Unitárius Egyházközség, Budapest, 2022. szeptember 8. (csütörtök), 17:00.

Befejezetlen Contrapunctus

Tizenhárom, a CentriFUGA Kortárszenei Műhelyhez kapcsolódó zeneszerző Bach-reflexiói a Fúga művészete befejeztlen zárófúgája alapján. „Azt, hogy a CentriFUGA Kortárs Zenei műhely alkotói a FÚGA/FUGA folytatását (ha egyáltalán lehet) hogyan képzelik, meghallgathatjuk a koncerten….” (részlet az esemény Facebook-os ajánlójából). 

Dawn Chorus on Some of Bach’s Omitted Notes című művem ősbemutatóként hangzik el, Bán Annamária (fuvola), Sándor László (hegedű), Tornyai Péter (brácsa), Agárdi Eszter (cselló) és Németh András (zongora) előadásában.

Helyszín, időpont: FUGA Budapest Építészeti Központ, Budapest, 2022. június 19. (vasárnap), 17:00.

Éneklő fiatalok – második előadás

Helyszín, időpont: Trafó Kortárs Művészetek Háza, Budapest, 2022. február 15. (kedd), 20:00.

Tandori-dalok

Régebbi, újabb és legújabb Tandori-dalok Rajk Judit, Borbély László, Szalai András és Rácz József előadásában. Zeneszerzők: Horváth Bálint, Jeney Zoltán, Kedves Csanád, Kurtág György, Serei Zsolt, Szigeti Máté és Tornyai Péter.

Helyszín, időpont: FUGA Budapest Építészeti Központ, Budapest, 2022. január 9. (vasárnap), 17:00.

A Highlanders’ Companion új változata

Két hónappal a bemutatója után új. kibővített változatban hangzik el a Highlanders’ Companion for Tuneful Life Events című darabom, ezúttal Bali János, Bolcsó Bálint, Roderick Hill, Hofbauer Virág, Megyeri Krisztina, Monostori Gábor és Páljános Anna előadásában. Az esemény a Hermina Alkotócsoport minikoncert-sorozatának első része. További koncertek a Hang a Határtalanban (Átlátszó Hang a Határtalan Design kiállításon) sorozatban: november 21-én és november 27-én a Kiscelli Múzeumban.

Helyszín, időpont: Kiscelli Múzeum, Budapest, 2021. október 24. (vasárnap), 17:00.

Éneklő fiatalok

Az idei év legnagyobb méretű munkája, a Böröcz Judittal és Pálinkás Bencével közösen alkotott, Éneklő fiatalok című kórusszínházi munka premierjének a Trafó és a Liberty Fesztivál (Görög befogadás – migrációs történetek tegnap és ma) adott otthont 2021. augusztus 23-án.

Író, rendező: Böröcz Judit, Pálinkás Bence György, Szigeti Máté
Zene: Szigeti Máté
Karvezető: Fehérváry Péter
Koreográfus: Vadas Zsófia Tamara
Énekesek: Bozi Benjamin, Fehérváry Péter, Jurin Maxim, Mezei Katalin, Sokhegyi Eszter, Szilvay Máté

Fénytechnikus: Szabon Balázs
Videó: Ember Sári
Fotó: Ember Sári, Pék Dániel

Produkció: Trafó Kortárs Művészetek Háza

Támogatók: Budapest Főváros Önkormányzata, Staféta, Nemzeti Kulturális Alap, FÜGE Produkció, Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház

A produkció a Budapest Főváros Önkormányzata által meghirdetett Staféta program keretében valósult meg.

A produkció a Liberty nemzetközi együttműködés keretében az Európai Unió Kreatív Európa Programjának támogatásával jött létre.

A színház honlapján közreadott programleírás:

„Makrisz Agamemnon Éneklő fiatalok című szobrát a Népstadion díszútján állították fel, és a rendszerváltáskor sem mozdították el, ma újra látható a Puskás Aréna mellett. A kétszeres életnagyságú alumínium alakokhoz hét évtizede képzelhetünk el újabb és újabb agitatív dalokat.

Mit énekeltek az ötvenes években és mit énekelnek ma? Mit üzen a hatalom a megrendelt és köztereken elhelyezett alkotásokkal? Mely művészekkel, előadókkal vállal közösséget rendezvényei színpadjain? Miről énekelnek a rendszerek kegyeltjei? Velük énekelünk?

A Népstadion (1953) az első ötéves terv, a Puskás Aréna (2019) a Nemzeti Együttműködés Rendszerének szimbolikus épülete, közpénzből készültek, az első a népnek, a második a nemzetnek címezve. A két szó szinonimának tűnik, de az ötvenes évek és a 2010-es évek szóhasználata más-más ‘mi’-értelmezést takar. Az Éneklő fiatalok 1945 és 1956 közötti mozgalmi- és tömegdalok, valamint 2010 utáni pop-, rock- és folk számok szövegeit és zenei stílusjegyeit elemezve a zenék társadalmi, politikai, kulturális kontextusát kirajzoló nyilvános szövegeken keresztül vizsgálja a két fogalmat, valamint a nép, a nemzet és a hatalom viszonyát.

Makrisz három fiatalja megduplázódva alkot kórust a színpadon: a hatalom támogatta populáris zene visszatérő témái, kifejezései és kontextusteremtő dokumentum-kommentárok összeéneklésével kérdeznek rá arra, hogy milyen véleményeket, attitűdöket teszünk belsővé ismert slágereken keresztül, amelyek gyakran fiatal korunktól kísérnek minket, és amelyeket sokszor reflexió nélkül énekelgetünk.”

Highlanders’ Companion for Tuneful Life Events

Augusztus 15-én Felsőörsön, a Garten Fesztivál keretében hangzott el Highlanders’ Companion for Tuneful Life Events című darabom kifejezetten az alkalomra írt változata (Lament for the Death of a Favourite White Rabbit) a BIO (Budapest Improvisers Orchestra) tagjainak és barátainak előadásában.

5 Sad Ayres from South of England

2021. május 24-én, a Nagy Bálint tiszteletére rendezett, több, mint 8 órás élő koncertközvetítés első órájában hangzott el a Thomas Campion-dalok alapján írt, 5 Sad Ayres from South of England című darabom ősbemutatója Rácz József és Pétery Dóra előadásában.

…senza basso – sulla natura della rimembranza

Eredetileg barokk fuvolára írt szóló művemet Csepregi Hajnalka adta elő fuvolán, 2021. március 9-én, a Fiatal Zeneszerzők III. Szegedi Fesztiváljának második koncertjén.

Szonáták és interlúdiumok

A Gambaszonáták ciklus várva-várt első, teljes, eredeti hangszerelésben történő előadása egy Szonáták és interlúdiumok című koncerten valósul meg, ahol a sorozat egyes darabjait Balogh Máté, Horváth Bálint, Kedves Csanád, Szécsi Lőrinc és Tornyai Péter hasonló hangszeregyüttesre komponált művei övezik.  Kallai Nóra, Nagy Réka és Regős Júlia játszanak gambákon.

Helyszín, időpont: FUGA Budapesti Építészeti Központ, 2020. október 18. (vasárnap), 18:00.

Nagy viszontlátások pillanatai

A hosszas elzárkózás után két premierrel térek vissza a koncertéletbe: a 2016-os Heat és a legfrisebb, St. Kilda Variations című trióm is ősbemutatóként hangzik el. Előadók: Horváth Béla (oboa), Klenyán Csaba (klarinét, basszusklarinét), Németh András (zongora) és Tóth Ramóna (fagott). A koncerten továbbá elhangoznak pályatársaim, Kedves Csanád és Matkó Tamás darabja is.

További részletek: https://bmc.hu/programok/talalkozasok-kedves-csanad-matko-tamas-es-szigeti-mate-szerzoi-estje

Helyszín, időpont: BMC Könyvtár, Budapest, 2020. szeptember 19. (szombat), 19:00.

Fordulatok 2020. márciusában

A jelenlegi vírushelyzet miatt a mostani időszakra időzített bemutatóim elmaradnak, illetve későbbre, egyelőre nem tisztázható dátumokra halasztódnak. Remélhetőleg hamarosan izgalmas hírekkel jelentkezem, többek közt a hegedűre és csembalóra komponált 5 Sad Ayres from South of England, és az oboára, klarinétra/basszusklarinétra és zongorára írt, St. Kilda Variations című műveimmel kapcsolatban. Vigyázzanak magukra!

Canciones excéntricas de nuevo

Az év méltó zárásaként Békefi Edina, Jőrös-Brassói Andrea, Tatai Nóra és Szabó Ferenc János ismét nekirugaszkodnak az őket nagy feladatok elé állító, három énekesre és zongorára írt, Canciones excéntricas című művem előadásának.

Helyszín, időpont: Liszt Ferenc Zeneakadémia, Solti Kamaraterem, 2019. december 19. (csütörtök), 19:00.

Wilheim 70

Wilheim Andrást, zenész létem egyik legmeghatározóbb alakját köszöntjük 70. születésnapján. Elude című, eredetileg a 2016-os Erik Satie-évfordulóra írt darabomat Bán Máté (fuvola), Klenyán Csaba (kalrinét), Tornyai Péter (brácsa) és Zétényi Tamás (cselló) játsszák.

Helyszín, időpont: FUGA Budapesti Építészeti Központ, 2019. december 2. (hétfő), 18:00.

Paralell kánonok – a CentriFUGA zeneszerzői és előadói Erdélyben turnéznak

L’homme armé-utóhangok, Francisco de Peñalosa egy miserészlete alapján komponált darabom három alkalommal hangzik el Erdély különböző koncerttermeiben. Továbbá Johannes Ockeghem, Balogh Máté, Horváth Balázs, Kedves Csanád, Szőcs Márton Géza és Tornyai Péter darabjai is elhangzanak Szalai András (cimbalom), Horváth Bálint (zongora), Szőcs Márton Géza (hegedű), Tornyai Péter (brácsa) és Zétényi Tamás előadásában, Kedves Csanád vezényletével.

Helyszínek és időpontok:
1. Szent István Terem, Székelyudvarhely, 2019. november 3. (vasárnap), 19:00.
2. Csíki Mozi, Csíkszereda. 2019. november 4. (hétfő), 19:00.
3. Kultúrpalota, Kisterem, Marosvásárhely, 2019. november 5. (kedd), 19:00.

FUGA 10

A kortárs művészet képviselői nagy számban gyűlnek össze, hogy műveikkel a FUGA Budapesti Építészeti Központ fennállásának 10. évfordulóját ünnepeljék.

Helyszín, időpont: FUGA Budapesti Építészeti Központ, 2019. október 6. (vasárnap), 18:00.

Canciones excéntricas

Az Ávilai Szent Teréz versére, három női hangra és zongorára írt művem két ízben hangzik el szeptemberben. Ősbemutatójára Pécsett, második előadására Budapesten kerül sor. Előadók: Békefi Edina, Brassói-Jőrös Andra, Tatai Nóra – ének, Szabó Ferenc János – zongora.

Helyszínek, időpontok:
1. Művészetek és Irodalom Háza, Pécs, 2019. szeptember 17. (kedd), 18:00.
2. Bartók Emlékház, Budapest, 2019. szeptember 19. (csütörtök), 18:00.

Keleti vonalak

A Keleti vonalak a Hermina Alkotócsoport Átjáró című kiállítására készült, Peternák Annával való közös munkánk végeredményeképp. A darab hat furulyán hangzik el a megnyitó koncerten. Előadják: Bali János, Bánfi Balázs, Kaposi Júlia, Szigeti Máté és Valóczki-Bánfi Éva. A darabról készült videófelvétel megtekinthető a kiállítás részeként, október 4-ig, hétköznaponként 10 és 18 óra között.

Helyszín, időpont: Magyar Képzőművészeti Egyetem, Barcsay terem, Budapest, 2019. szeptember 10. (kedd), 18:00.

Szegedi bemutató

Szegeden tanuló zenészek adtak új ízelőt a Gambaszonátákból a Fiatal Zeneszerzők II. Szegedi Fesztiválján. Március 13-án a Segunda sonata vonóstrió-változata hangzott el Tulipán Kleopátra, Kálmán Gergely és Károlyi Dóra előadásában.

Gamelán hangszerek más kontextusban

A centriFUGA Kortárszenei Műhelyhez kötődő szerzők darabjai hallhatók a Surya Kencana A gamelán zenekar tagjainak előadásában. A tradicionális indonéz hangszerekhez elektronika, zongora és ütőhangszerek is társulnak. A koncert részeként hangzik el Gyarmati idők – 19 nyugat-jávai kissziget című darabom is, amelyben az együttes tagjai mellett Nevelő János, Dzsanda Vitalij, Térfy András és magam is közreműködünk.

Helyszín, időpont: FUGA Budapesti Építészeti Központ, Budapest, 2019. január 13. (vasárnap), 19:00.

A koncert az Átlátszó Hang fesztivál része.

Das Wohltemperierte Streichquartett

A Classicus Quartet nagyszabású, 16 eseményből álló koncertsorozata a vonósnégyes-irodalom sajátos keresztmetszetét kínálja: valamennyi program a tizenkétfokú skála egy bizonyos hangja köré épül. Az ennek alapján szerveződő 12 koncert 4 intermezzo-koncerttel egészül ki. Second Movement (Beethoven) című művem, amely egyben a Late Quartet című darabom második tétele is, a „C” alaphangra épülő darabok közt (Mozart, Schubert és Sosztakovics) kap helyet.

Helyszín, időpont: BMC Nagyterem, Budapest, 2018. április 28. (szombat), 18:00

Részletek a Classicus Ensemble honlapján.


A Szalai-cimbalom

Vonzó válogatás a kortárs cimbalom-irodalom legfrissebb darabjaiból. Balogh Máté, Csapó Gyula, Kedves Csanád, Matkó Tamás, Sáry László, Serei Zsolt és Tornyai Péter szerzeményei mellett műsoron a Szalai Andrásnak ajánlott, Nuevas diferencias sobre el canto ‘Con qué la lavaré’ című új művem is.

Helyszín, időpont: FUGA Budapesti Építészeti Központ, Budapest, 2018. március 25. (vasárnap), 18:00
Részletes műsor itt.

szalai-andras-original-99540

Új magyar ének a kultúra magasságairól és mélységeiről

Neobarokk kantáta Balog Zoltán, a XIX. Karcagi Birkafőző Fesztiválon elhangzott megnyitóbeszéde alapján. A darab egy héten belül két helyszínen is hallható lesz. Előadják: Murányi Márta és Szathmáry Judit – ének, Haraszti Dóra – furulya, Balázs Rudolf – hegedű, Nagy Réka – viola da gamba, illetve jómagam csembalón, de csak a második eseményen.

Helyszínek és időpontok:
Nyilvános főpróba: Gólya, Budapest, 2017. szeptember 18. (hétfő), 18:00.
Ősbemutató: Bálint Sándor Művelődési Ház, Szeged, 2017. szeptember 20. (szerda), 19:00.


Sör és experimentális zene

Ritka alkalom italok és kortárs zene együttes élvezetére egy helyi kocsmában: az Out-Take Ensemble nevet viselő együttesünk bemutatkozó koncertje. Műsoron Laurence Crane, Christian Wolff, Millie Aldridge, Christian Drew, valamint két darab tőlem: az Elude és az In the Lovers’ Orchard.

Helyszín, időpont: Talking Heads, Southampton, 2017. március 6. (hétfő), 20:00-21:30.

Bozzini Quartet

A kanadai vonósnégyes több európai koncertjét is alkalmam nyílik meghallgatni. Csapó Gyula Déjà? Kojâ? magyarországi bemutatója után Aberdeen-ben látom viszont a zenészeket, ahol egy workshop keretén belül bemutatják Late Quartet című művemet is. A darab, amelyen 2014 nyarától mostanáig dolgoztam, méltó összegzése az elmúlt négy évben végzett, a zenei kölcsönanyagokhoz kötődő vizsgálódásaimnak.

Helyszín, időpont: The Anatomy Rooms, Aberdeen, 2016. október 29. (szombat), 10:00-17:00.
A vonósnégyes honlapja további koncertek részleteivel: http://www.quatuorbozzini.ca/en/concerts/2016/

Fiatal szegedi zeneszerzők

11, Szegedhez kötődő szerzővel egy műsoron szerepelek Mylied című zongoradarabommal, amelyet Klebniczki György mutat be.

Helyszín, időpont: Bálint Sándor Művelődési Ház, Szeged, 2016. október 11. (kedd), 19:00.

Megint Liederbuch

Alig egy évvel a bemutató után, ismét koncerten a Liederbuch című darabom, ezúttal teljesen más csapattal és helyszínnel. A program vonzó dolgokat ígér, reneszánsz daloktól elektronikus improvizációig. A darabomban közreműködik Kanyó Dávid altfuvolán, Fazekas Ábel basszusklarinéton, Móri Beáta cimbalmon és Sági Zsolt gitáron.

Helyszín, időpont: PostArt, Budaörs, 2016. június 4. (szombat), 19:30.

Koncertplakat Budaors


Satie-szülinap Edinburgh-ban

Elude című, 4 dallamhangszerre írt darabomat az Ensemble Dissous játsza sok más Satie-t köszöntő új miniatür mellett.

Helyszín, időpont: Edinburgh Central Library, 2016. május 17. (kedd), 18:30.

További információk ezen a linken.


Összefoglaló az elmúlt 12 hónapról

Miután épp egy éve nem frissítettem a Hírek menüpontot, programajánló helyett egy beszámolót vagyok kénytelen írni az elmúlt év eseményeiről.

2015. június 21.-én Csapó Gyulát köszöntöttük a Fugában. (Részletek) Liederbuch című darabomat speciálisan erre az eseményre írtam.

Pár nappal később, június 24.-én, Kirkwallban (Orkney-szigetek) hangzott el La cinquiéme chanson de Jaufré Rudel című kamaraművem, a St. Magnus Fesztivál zeneszerzés kurzusának zárókoncertjén. (Részletek)

És miután hazaértem Skóciából, Håkon Stene norvég ütőhangszeres még eljátszotta Niemandsland című, vibrafonra és talált tárgyakra komponált szólóművemet is a southampton-i Turner Sims koncertteremben, egy workshop keretében, más zeneszerzés doktoranduszok művei mellett. A workshopok sorát a Plus Minus együttes tagjai zárták idén, akik november 2.-án eljátszották In the Lovers’ Orchard című friss kompzíciómat. A 3-6 tetszőlegesen választott dallamhangszerre és zongorára írt mű ezúttal klarinéton, hegedűn, elektromos gitáron és zongorán szólalt meg.

WP_20150621_10_06_56_Pro

Remembrance Day – hétvégi események

November 15.-én és 16.-án koncertek, beszélgetések, nyilvános próbák és egy zeneszerzés műhely szerveződik Michael Finnissy Remembrance Day című művének az Egyesült Királyság beli bemutatója köré. A programsorozat részeként elhangzik Place me on Sunium’s marbled steep című, négy énekes szólistára írt művem is, az Exaudi együttes eőadásában.

A nyilvános workshop helyszíne és időpontja: Turner Sims Concert Hall, Southampton, 2014. november 15. (szombat) 10:00-12:00.

A hétvégi részletes program pedig itt.

Koranyári történések

A Sonatensatz ismét hallható lesz Pesten. A koncertműsorral Serei Zsoltot köszöntjük 60. születésnapján, Balogh Máté, Dargay Marcell, Kedves Csanád, Klenyán Csaba, Matkó Tamás, Sándor László, Serei Zsolt, Tornyai Péter és Zarándy Ákos darabjaival. A művemet ezúttal Surján Péter, Tornyai Péter és Zétényi Tamás játsszák.

Helyszín, időpont: FUGA Budapesti Építészeti Központ, 2012. június 21. (szombat), 20:00

Nap. Futás – A G.A.M.E és a MaCaDam koncertje Brüsszelben

Egy esemény, amit nagyon várok. Nap. Futás című (számomra fontos) darabom bemutatója Brüsszelben lesz, egy műsoron Alex Glyde-Bates és Ben Jameson bemutatóival.

Helyszín, időpont: Q-O2 workspace for experimental music and sound art, Brüsszel, 2014. március 11. (kedd) 20:30.

Részletek

Durations/Responses

Darabok arról, hogy mi is a tartam. Középpontban egy 61′-es Feldman darab, a Durations III.

Helyszín, időpont: Turner Sims Concert Hall, Southampton, 2013. november 8. (péntek) 13:00.

Részletek

Viđ Djúpiđ Fesztivál – Ísafjörđur, Izland

Egy már lezajlott, de igen jelentős esemény: a The DeClassified (infó) tagjai mutatták be a számukra írt klarinétkvintettemet (Topographical Poetry) az izlandi fesztivál egyik koncertjén. Megszólalt ezen kívül két másik ősbemutató is, Ellis Ludwig-Leone és Árni Freyr Gunarsson zeneszerzők művei. Darabom felvétele rövidesen elérhető lesz a Zeneművek menüpont alatt.

Helyszín, időpont: Ísafjörđur, 2012. június 18.-24.

A fesztivál honlapja

„…infini sans quantité…”

Koncert a debreceni kollégáim közreműködésével

Helyszín, időpont: Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakközépiskola, Debrecen, Vár utca 1., 2012. május 17. (csütörtök) 18:00.

A 2006-ban írt művemet Szilágyi Valériával játszom. A koncerten emellett debreceni zenész kollégáim lépnek fel.


A THReNSeMBle Debrecenben!

Gryllus Samu, Szigeti Máté, Tornyai Péter, Karlheinz Stockhausen, Franco Donatoni művei, a végén Soundpainting.

Helyszín, időpont: Debreceni Egyetem, Zeneművészeti Kar, Liszt Terem, 2012. február 28. (kedd) 19:00.

A 2010-es bemutató óta először hangzik el THReNSeMBle Piece c. darabom.


A Trio Inception koncertje

Balogh Máté, Cser Ádám, Fekete Gyula, Kedves Csanád, Ott Rezső, Szigeti Máté és Tornyai Péter triói kürtre, csellóra és zongorára

Helyszín, időpont: FUGA Budapesti Építészeti Központ, 2012. február 26. (vasárnap), 18:00

A koncerten újból hallható lesz Trio (5) című darabom, amelyet a 2011-es szombathelyi Bartók Fesztivál keretében mutattak be.
A teljes műsor megtekinthető itt.


Kodály Zoltán zenei alkotói ösztöndíjasok beszámoló koncertje

Dargay Marcell, Gryllus Samu, Kedves Csanád, Maróti Emese, Matkó Tamás, Szigeti Máté darabjai valamint zenetudományi témájú előadások

Helyszín, időpont: MTA Zenetudományi Intézet Bartók terme, 2012. február 4. (vasárnap), 18:00

Műsoron Sonatensatz című vonóstrióm ősbemutatója.

Kortársaink – 2011

Kodály Zoltán- és Fischer Annie-ösztöndíjasok koncertje:
Dargay Marcell, Kedves Csanád, Matkó Tamás és Szigeti Máté darabjai

Helyszín, időpont: FUGA Budapesti Építészeti Központ, 2011. november 27.  (vasárnap), 18:00

A koncerten első ízben hangzik el Fall című, szólóklarinétra írt darabom.

Duo Harpverk at Café Rosenberg

Katie Buckley (hárfa) és Frank Aarnink (ütőhangszerek) koncertje.
Műsoruk részeként megszólal a for Duo Harpverk c. darabom is.

Helyszín, időpont: Café Rosenberg, Reykjavík, 2011. november 2. (szerda), 21:00

Az együttes honlapja